Van die goeie koffie [KEK]

Leonie (24) wilt alles. Een koffie-tent, een winkeltje, een platform voor beginnende ontwerpers en een gezellige woonkamer. En dan het liefste allemaal in één. Die droom is werkelijkheid geworden – in de vorm van een concept-store/ koffietentje genaamd KeK. Het koffietje wat je hier drinkt zal je niet alleen drínken, nee ook echt ‘beleven’. Ze wilt je het idee geven dat je in een woonkamer zit, in een gallerietje, in een designwinkeltje, en achter de perfecte koffie. Dit perfecte kopje koffie is gelukkig ook te drinken op de Koffiewerkplaats. Een tijdje geleden stelden we haar een paar vraagjes.
 
 
Waarom de naam KeK?
“De naam KeK is wel een beetje hip, eigentijds en modieus – en dat proberen we een beetje wel uit te stralen. Ik hoorde ook dat studenten het woord kek gebruiken voor ‘een rommeltje’; dat vind ik ook wel passen, misschien zijn we dat ook wel een beetje. En het bekt lekker.”
 
Over 1 jaar, dan zeggen mensen: “Hee, KeK is dat van die…”
“Van die goeie koffie.”
 
Wat maakt jou koffie anders dan de andere koffietjes?
“We proberen hier een hele persoonlijke touch te geven aan alles. Onze leverancier bijvoorbeeld gaat zelf ook naar plantages toe. Die ambachtelijkheid komt zo ook in die koffiebonen. Ik vind het heel eerlijk dat zij zelf naar die plantage toe gaan om te kijken hoe het er aan toe gaat. Binnen een week ligt het bij ons, en binnen drie weken zit het hier in een koffietje. We hebben ook geen Blends, alleen Single States koffies, dus je proeft het land erin terug.”
 
Wat is jouw favoriete koffie?
“Een hele normale, zwarte koffie. Zonder poespas.”
 
Wat vind jij de grootste zonde aan een koffie?
“Als de melk niet mooi is van een cappuccino. Verbrande melk in de koffie, dat is echt een doodzonde. Dat vind ik echt niet kunnen.”
 

Met wie zou jij wel een kopje koffie willen drinken?

“Met Bob Marley. Lijkt me wel gezellig. Ik zou hem wel een ijskoffie schenken. Ik denk eigenlijk wel dat ik een beetje stil zou vallen, maar dan zou ik vragen of hij iets voor me wilt zingen.”
 
 

IMG_21051

IMG_20471

IMG_20531