150405_banner2_px
 

Koffie, koek, muzieknoten, verhalenvertellers, film – wij hebben het allemaal. Wij hebben op onze Koffiewerkplaats vier onderdelen: De Koffiemarkt, Het Koffiepodium, De Koffiefilm en Het Koffiediner. Een zonnige vrije zondag met allemaal vertier in handbereik. Naast de goede bakjes pleur zorgen wij dat jij – ondanks je caffeine-kick – niet weg te branden bent uit de Doelentuin.
 
 
 

[DE KOFFIEMARKT]

 

Koffie en koek

Van koffie-bier naar filter-koffie naar espresso-koffie naar koude-koffie-van-de-stikstof-tap. Voor ieder hebben we wat wils. Koffie kan, thee kan, een muffin kan, een ijsje kan en zelfs bier kan. Elke ondernemer schenkt zijn eigen special, zodat jij allerlei verschillende aspecten van koffie kan proeven, ruiken en zien.
 
Deelnemers:
Cafe Doerak
KeK
VolDaan
Miss Morrison
Le Froid
Coffee Company
Theeleuten
Rode Rozen & Taartjes
Terrabites

 
 

Expositie

Illustraties, mooie foto’s, frivole beeldjes – naast de smaakpapillen wilt het oog ook wat. Kijk je caffeine-oogjes uit bij de leukste prentjes en printjes over koffie. Koffie kan fungeren als grote inspiratiebron, maar kan ook een bron zijn voor nieuwe producten. Avalex laat zien dat het einde van jouw gezette kopje koffie een bron van vitamines kan zijn voor andere lekkernijen, terwijl CaffeInk laat zien dat koffie voeding kan zijn voor je pen.
 
Met illustraties van:
Chiara Arkesteijn
Hannah van Dam
Lucas Roos
 
Illustratie: Hannah van Dam
 
 

Workshops

Met al deze kriebeltjes in je maag krijg je vast ook kriebels in je vingers. Zelf je koffie-machine maken? Dat kan. Een kopje laten 3D-printen? Dat kan. Je eigen koffiebonen bewerken? Dat kan. Een echte barista worden? Dat kan. Houtige koffie maken? Dat kan. Ga langs bij deze workshops, en laat eens zien wat jij zelf met koffie kan.
 
Met activiteiten van:
De Koffieschool
CoffeeBlocks
Opjekop
 

 
 

[HET KOFFIEPODIUM]

 

Muziek

In de aanloop van festival ‘A Day of Wonder’ van de TU Delft houdt Sport & Cultuur een voorronde van de singer-songwriter contest op het festival. Vier singer-songwriters laten op ons podium hun beste trucjes en liedjes horen – om zo te strijden voor dat felbegeerde plekje op ‘A Day of Wonder’.
 
Deelnemers:
Kaz Vermeer
Halima Saroukh
Tom Vrolijk
Schroomkoning
 

Tijd: 16.00 tot 18.00
Waar: Doelentuin

 
Meneer van Ulden heeft een hoop plaatjes en Rapaille – Vertellerscollectief een hoop verhaaltjes. Al plaatjes draaiend en koffieverhalen vertellend zorgen zij zondag samen voor muzikaal vertier. Met een fijne mix van akoestisch gitaarspel, spokenword, proza en bescheiden liedjes wordt ons alledaagse bakkie in het daglicht gezet.

 
 

[DE KOFFIEFILM]

 

‘A Film About Coffee’

In Filmhuis Lumen screenen wij de film ‘A Film About Coffee’. Een film die het verhaal achter dat kopje koffie vertelt. De kijker vliegt van de koffieplantage, tot de brander, tot de super-populaire koffie-cultuur in de Westerse wereld.
 

Aanvang: 14.30, Filmhuis Lumen
Prijs: €7,-. Ticketverkoop aan de balie.

 
 
 

[HET KOFFIEDINER]

 

Gastrovan

Producten uit de streek en koken met de riemen die je hebt. Dat is de Gastrovan. Een koffie-zwam, een koffie de canard en een koffie-dessert: Gastrovan kookt in Hotel de Plataan een drie gangen maaltijd in aansluiting van het festival, met koffie-bonen van Miss Morrison en op koffieprut gekweekte oesterzwammen van GRO als hoofd-ingrediënten. Die after dinner dip blijft zeker uit.
 
Gastrovan
Inloop: vanaf 18.00
Waar: Hotel de Plataan
Prijs: €35,- voor een drie-gangen-diner incl. drank-arrangement
Vol=vol: Dus reserveer! Mail je naam en het aantal personen naar gastrovan@gmail.com