Filter op je koffie [Coffee Company]

Filterkoffie. Het is zo eenvoudig, maar kunnen we ons tegenwoordig nog een leven zonder voorstellen? Dit klinkt heel dramatisch, maar deze simpele methode is voor vele toch de start van elke dag. Je komt met heet water en een mok al een heel eind, maar de wereld van de filterkoffie is toch veelzijdiger dan je misschien zou denken. Oke, een spoedcursusje Filterkoffie voor de leek. Zodat je voor morgen al een klein beetje bent voorbereid.
 
Slowcoffee is hip en van nu; je neemt de tijd voor je filterkoffie. Op welke manier zet je het voor jou ideale kopje koffie? We kennen allemaal de plastic kegelvormige dripper – V60 als je als expert wilt overkomen- waar je een papieren filter in doet die de fijngemalen koffiebonen omtovert tot een helder kopje koffie. Een fruitig kopje koffie zet je met de Chemex – een soort erlemeyer met een vierkant filtertje. Wil je de complete controle over het filteren van je koffie? Cool tegenwoordig is de Aeropress die met druk de koffie door een filtertje heen eh, drukt. Nou, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
 


Dit oppervlakkige lesje Filterkoffie geeft je een idee van wat er allemaal mogelijk is aan de oneindige variatie aan zet-methodes. Deze diversiteit zorgt er voor dat we later aan onze kleinkinderen kunnen vertellen dat omie en opa de ‘Third Wave’ hebben meegemaakt: De Koffietrend fase waarin de ambacht centraal staat.
 
Ik kan me voorstellen dat je nu snakt naar wat diepgang. Hee, dan moet je morgen tijdens de Koffiewerkplaats langs de stand van de Coffee Company lopen. Jouw lievelings barista’s van de Coffee Company gaan jou laten zien, voelen, ruiken en proeven wat Filterkoffie te bieden heeft.
 
 
Untitled-2